Muu koulutus

Yhdistys järjestää viisipäiväistä Hypnoosin perusteet -kurssia kerran tai kaksi vuodessa. Seuraava koulutus järjestetään 08-09/2020 ja hakuaikaa koulutukseen on heinäkuun 2020 loppuun asti. Kyseessä on Suomen ainoa hypnoosikoulutus, johon otetaan sisään vain laillistettuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Lisäksi vuosittain pyritään järjestämään Hypnoosin perusteet -kurssin jo käyneille Kliinisen hypnoterapian yksivuotinen täydennyskoulutus, joka alkaa tänä vuonna 10/2020. Lisätietoa täydennyskoulutuksesta saat yhdistyksen sisäinen koulutus –osiosta.

Yhdistyksemme jäsenet osallistuvat aktiivisesti myös kansainvälisiin hypnoosikongresseihin. Seuraava ESH:n kongressi pidetään Sveitsin Baselissa 08/2020. 

Aiemmin yhdistys järjesti koulutuksia yhteistyössä Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen (TYT) kanssa. TYT:ssä järjestettyjä koulutuksia ovat olleet hypnoosin perusteet (yleensä viisi päivää), hypnoosin jatkokurssi (kaksi päivää) ja hypnoterapian kolmivuotinen koulutus.

 

Tieteellinen hypnoosi ry:n järjestämä Hypnoosin perusteet -kurssi

 Aika ja paikka: osa 1 – to 13.08., pe 14.08. ja la 15.08. sekä osa 2 – pe 04.09. ja la 05.09.2020, Helsinki

Kohderyhmä ja valinta: Kohderyhmänä ovat psykologit, lääkärit, hammaslääkärit ja psykoterapeutit. Kurssi toteutetaan mikäli ilmoittautuneita on vähintään 12 ja lähtökohtaisesti kurssille otetaan enintään 18 henkilöä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin kurssille mahtuu, valitaan osallistujat huomioimalla ammattiryhmäpainotus ja hakemusten saapumisjärjestys.

Kouluttajat: Pääkouluttajat Lea Polso, psykologi, psykoterapeutti  (ratkaisukeskeinen YET), hypnoterapian 3-vuotinen koulutus (TYT) sekä Aleksi Jalava, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti (kognitiivinen yksilöpsyko-terapia, paripsykoterapia), kliinisen hypnoterapian 1-vuotinen koulutus. Vierailevina kouluttajina ylilääkäri, dosentti Hannu Lauerma sekä psykologian tohtori, neuro-psykologian erikoispsykologi, psyko-terapeutti (VET) Maarit Virta sekä hammaslääkäri Taina Kankaala.

Sisältö: Koulutukseen osallistujat saavat perustiedot hypnoosista ja sen käytöstä. Koulutus antaa perus-valmiudet hypnoosin käyttöön osana omaa työtä. Koulutus sisältää teoriaa hypnoosista ja sen historiasta, induktioista ja suggestioista sekä demonstraatioita. Koulutuksessa tutustutaan muutamaan keskeiseen hypnoosin käyttösovellukseen sekä hypnoosin soveltamiseen osana omaa työtä. Koulutus sisältää useita käytännön harjoituksia kurssilaisten kesken.

Kurssimaksu: 850 euroa (ALV-vapaa) sisältäen koulutuksen ja jaettavan materiaalin

Haku: Viimeistään 31.07.2020. Kurssipaikat määräytyvät hakemusten saapumisjärjestyksen sekä ammatti-ryhmäpainotuksen yhdistelmällä. Mikäli sopiva ryhmä muodostuu jo ennen hakuajan umpeutumista, vahvistetaan kurssipaikat jo aiemmin.

Kurssiohjelma | Hakulomake